سفارش تبلیغ
صبا ویژن

88/4/28
11:26 صبح

نقض مکرر حقوق بشر در فرانسه

بدست شاپور در دسته

نقض مکرر حقوق بشر در فرانسه

خبرگزاری فارس: در حالی که دولت فرانسه از مدعیان به اصطلاح حقوق بشر و آزادی‌های اساسی است اما حقوق اقلیت‌های قومی، نژادی و مذهبی و همچنین وضعیت زنان و کودکان در این کشور در وضعیت نامطلوبی قرار دارد.


به گزارش خبرگزاری فارس، بررسی و مطالعه وضعیت اجتماعی، سیاسی و فرهنگی فرانسه حکایت از آن دارد که در این کشور نقض آشکار موازین انسانی، حقوق بین‌الملل و حقوق بشر به شکل گسترده و فزاینده صورت می‌گیرد.
این در حالی است که دولت فرانسه که از مدعیان به اصطلاح حقوق بشر و آزادی‌های اساسی در جهان به شمار می‌رود، گاها در حرکتی نمایشی اقدام به انتشار دمارش‌های حقوق بشری علیه کشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران می‌کند. در حالی که حقوق اقلیت‌های قومی، نژادی و مذهبی فرانسه و همچنین وضعیت مهاجرین، زنان و کودکان و ... در وضعیت نامطلوبی قرار دارد. به طور نمونه، خشونت نیروهای پلیس فرانسه در درگیری‌های اخیر بین معترضان و نیروهای امنیتی در شهر مونترویل در نزدیکی پاریس نگرانی‌هایی را درباره نحوه عملکرد نیروهای امنیتی آن کشور ایجاد کرده است. شماری از فرانسوی‌ها نیز اخیراً در اعتراض به نابینا شدن یکی از معترضان از یک چشم بر اثر درگیری با نیروهای امنیتی و اصابت گلوله پلاستیکی به چشم وی تظاهراتی را برگزار کردند.
در چنین وضعیتی آگاه‌سازی افکار عمومی نسبت به واقعیت‌های جوامع غربی و نقض آشکار حقوق بشر در آن کشورها و از جمله فرانسه از طریق آمار، ارقام و مستندهای رسانه‌ای و خبری در خور توجه می‌باشد. آمار و ارقام ذیل بخشی از واقعیات حقوق بشری در فرانسه است که نشان از بحران فرهنگی و هویتی در آن کشور دارد و مرور آنها واقعیات جامعه امروز فرانسه را آشکارتر می‌کند.
- بیش از 11 درصد از زنان فرانسوی (که مورد مصاحبه قرار گرفتند) اعلام کردند که مورد خشونت واقع شده‌اند. 40 درصد از این 11 درصد در دوره کودکی مورد خشونت قرار گرفته‌اند، همچنین در حدود 3 درصد فرانسوی قربانی خشونت جنسی دائم در کودکی بوده‌اند.
- 2/4 درصد از زنان قربانی خشونت در دوران کودکی، در کانون خانواده توسط اعضای خانواده قربانی زنای با محارم شده‌اند.
- به طور متوسط روزانه بیش از یک حکم محکومیت در دادگاه‌های فرانسه در مورد تجاوز به محارم و یا شخصی از اعضای نزدیک خانواده و یا اسلاف وی صادر می‌شود.
- بیش از 3/2 درصد از کل جمعیت فرانسه از پدر و ناپدری و یا عضو دیگر خانواده در اثر داشتن یک رابطه جنسی اجباری یا تلاش به ارتباط جنسی اجباری در کودکی رنج برده‌اند.
- 2/8 درصد از مردان اعلام کرده‌اند که قربانی یک رابطه جنسی قبل از سن 18 سالگی در داخل خانواده شده‌اند.
- در حال حاضر در 200 زندان فرانسه بیش از 63 هزار زندانی وجود دارد که یکی از بالاترین آمار در سطح اتحادیه اروپاست.
- بر طبق اعلام مدیریت زندان‌های فرانسه در نیمه اول ژانویه امسال تعداد خودکشی‌ها در زندان‌های فرانسه حدود دو برابر مدت مشابه سال قبل گزارش شده است. این رقم دو برابر کشورهای دیگر اروپایی نظیر آلمان، بریتانیا و اسپانیا می‌باشد. طی سه سال اخیر در مجموع 304 زندانی در زندان‌های فرانسه خودکشی کرده‌اند و این آمار روند تصاعدی دارد.
- در حال حاضر در فرانسه بیش از 7/9 میلیون نفر زیر خط فقر زندگی می‌کنند که درآمد روزانه آنها براساس معیارهای بانک جهانی و صندوق‌ بین‌المللی پول پایین‌تر از استانداردهای لازم است. این در حالی است که این رقم در سال 2005 حدود 7/7 میلیون نفر بود. بحران اقتصادی باعث افزایش بیکاری، جنایت و کاهش سطح و استاندارد زندگی فرانسویان شده که نارضایتی‌های زیادی را به دنبال داشته است.
- در دعواهای خانوادگی در فرانسه در هر سه روز یک زن و هر 14 روز یک مرد کشته می‌شود.
- تا کنون 48 رای حقوق بشری علیه فرانسه در دادگاه حقوق بشری اروپایی داده شده است.
علاوه بر موارد فوق، بدرفتاری و خشونت علیه مهاجران، قاچاق دختران و زنان در فرانسه (برطبق گزارش کمیته مبارزه با اشکال تبعیض علیه زنان سازمان ملل متحد) خشونت فزاینده علیه زنان فرانسوی، نقض آشکار حقوق اساسی مسلمانان و سایر اقلیت‌ها و اقدامات نژادپرستانه علیه آنان و... از جمله موارد آشکار نقض حقوق بشر در فرانسه است.